Svečanost povodom Dana civilne zaštite

Povodom 1.marta – Svjetskog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Federacije BiH, u Vatrogasnom domu u Tešnju održana je svečanost kojoj je pored Općinskog štaba civilne zaštite prisustvovao dio organizovanih struktura civilne zaštite općine Tešanj, predsjedavajući Općinskog vijeća, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite, te predstavnici službi zaštite i spašavanja. Prisutnima su se obratili komandant Općinskog štaba CZ Suad Huskić i načelnik Općinskog štaba CZ Menusr Saletović koji su istakli značaj civilne zaštite u kompletnom sistemu zaštite i spašavanja, potrebu organizovanja i opremanja struktura civilne zaštite, te njihovom obučavanju. Naglašene su značajne aktivnosti koje su vođene na provođenju preventivnih mjera, otklanjanju posljedica od poplave i klizišta, opremanju i obučavanju, sa akcentom nakon katastrofalnih poplava 2014. godine. Posebno je naglašena opredjeljenost Općine Tešanj za daljim opremanjem i jačanjem struktura civilne zaštite, izražavajući nadu da će svoju podršku dati i organi civilne zaštite Kantona i Federacije BiH.

Tokom svečanosti, istaknutim kolektivima za doprinos u izvršavanju određenih zadataka od značaja za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara na području općine Tešanj u 2016. godini, Općinski štab civilne zaštite Tešanj je dodjelio zahvalnice civilne zaštite. Zahvalnice su dodjeljenje za: Metalurški institut “Kemal Kapetanović”, Zenica – Zavod za zaštitu i ekologiju, Federalna uprava civilne zaštite, Sarajevo – Sektor za organizaciju deminiranja i uništavanja eksplozivnih sredstava i Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona.

Na kraju, prisutnima se obratio i direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić, koji je istakao opredjeljenost Kantonalne uprave civilne zaštite za pružanjem podrške lokalnim zajednicama na provođenju mjera zaštite i spašavanja i opremanju struktura civilne zaštite.

 

SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *