Održan Start-up dan

U Tešnju je održan prvi Start-up dan Kreni, koji je okupio 90 građana/ki sa područja općina Gračanica, Tešanj i Petrovo. Ovo je bila jednodnevna aktivnost koja je okupila vodeće aktere iz različitih područja društveno-odgovornog poslovanja, kao i preduzetnike, inovatore, kreativce, lidere i poslovne entuzijaste u raznim poslovnim kategorijama.

 

Učesnici ovog projekta su imali priliku predstaviti svoje biznis ideje iz različitih oblasti koje imaju komponentu društvene odgovornosti kako bi pomogli svojoj zajednici. Uz pomoć stručnjaka koji podstiču društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utiču na ekonomske promjene u BiH, osobe sa najboljim idejama su dobile savjete kako da na najbolji način projekti budu integrisani u njihovim zajednicama. Na ovom događaju su predstavljene 32 ideje.

 

Start-up dan jedna je od aktivnosti u okviru projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP Bosna i Hercegovina). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica. 125 mjesnih zajednica i 23 jedinice lokalne samouprave širom zemlje učestvovat će u prvoj fazi projekta, čime će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života 300.000 ljudi širom zemlje.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *