U Tešnju otvoren četvrti Sajam srednjih škola i fakulteta

Danas je u Tešnju otvoren četvrti Sajam srednjih škola i fakulteta. Organizator Sajma je Općina Tešanj u saradnji sa srednjim školama sa područja Tešnja. Sajam podržava i Udruženje privrednika Tešnja, a sve u cilju školovanja kadra u skladu sa stvarnim potrebama privrede. Ove godine na Sajmu učestvuje 31 fakultet, 10 srednjih škola i 4 institucije koje su vezane za obrazovanje ili zapošljavanje.

 

Želja nam je da mladim ljudima na jednom mjestu pokažemo mogućnosti koje imaju kada je u pitanju izbor daljeg obrazovanja i usavršavanja. Vjerujem da će na ovaj način donijeti kvalitetnije odluke, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Sajam srednjih škola i fakulteta traje jedan dan i održava se u Sportskoj dvorani u Tešnju. Učenici, njih oko 1.300 sa područja općine Tešanj, ali i susjednih općina, kao i njihovi roditelji, imaju priliku prisustvovati sajamskoj prezentaciji škola i fakulteta sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Na ovaj način želi se omogućiti mladim ljudima, maturantima osnovnih i srednjih škola, lakši izbor srednje škole ili fakulteta.

U prethodne tri godine, na Sajmu je učestvovalo oko 20 različitih fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine, 10 srednjih i 15 ostalih institucija koje su vezane za obrazovanje.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *