Delegacija Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH posjetila Općinu Tešanj

Delegacija Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koju su činili predsjedavajući Zajedničke komisije Nikola Lovrinović i članovi Komisije Fehim Škaljić, Ljilja Zovko i Sifet Podžić, u društvu šefa Misije OEBS-a u BiH Jonathana Moore posjetila je danas Općinu Tešanj, gdje su razgovarali sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem i predstavnicima Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj.

 

Općinski načelnik Suad Huskić naglasio je da općina Tešanj, u kojoj je na 43 000 stanovnika zaposleno oko 11 500, bilježi najveći privredni rast u BiH u posljednje četiri godine. Prema riječima Općinskog načelnika, na području općine Tešanj djeluju 2 242 poslovna subjekta, koja imaju preko 1,3 milijarde KM prometa i izvoze u 60 zemalja svijeta, te naglasio da je u Tešnju u posljednje četiri godine stopa zaposlenih porasla za 34 posto.

 

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH istakli su da je zadatak zakonodavnih i izvršnih vlasti na svim nivoima da pomognu privredi, kreirajući političku stabilnost i što povoljniji poslovni ambijent.

 

Na sastanku sa predstavnicima Udruženja privrednika izražen je zajednički interes za ostvarenje saradnje između predstavnika poslovne zajednice i predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, posebno u procesu primjene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i u procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.

 

Nakon sastanka u Općini Tešanj, delegacija je posjetila i fabriku za proizvodnju keksa As d.o.o. u Jelahu.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *