Susret sa privrednicima iz Industrijske zone Bukva

Povodom završetka postavljanja stubova i puštanja u funkciju LED javne rasvjete kroz Industrijsku zonu Bukva upriličen je susret Općinskog načelnika Suada Huskića i Ministra obrta, razvoja i poduzetništva FBIH Amira Zukića sa privrednicima koji posluju u ovoj Industrijskoj zoni.

 

U posljednje četiri godine Federalno ministarstvo je putem javnih poziva investiralo preko 500 hiljada maraka u Poslovnu zonu Bukva. Općina je na to još sufinansirala preko 200 hiljada maraka. Konkretno, u rasvjetu je uloženo oko 150 hiljada maraka sredstava Ministarstva i oko 70 hiljada sredstava Općine Tešanj, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Susret sa privrednicima iskorišten je kako bi se čuli njihovi prijedlozi za izmjene zakonske procedure koje bi omogućile stvaranje povoljnije poslovne klime.

 

Ovo što je do sada uradila Općina Tešanj i njena administracija zaista je za pohvalu i faktički grad Tešanj predstavlja grad uzor, kada je u pitanju odnos općinske administracije i poslovnih subjekata. Rezultat je upravo ono što vidimo ovdje, jedna savremena velika zona koja zapošljava veliki broj ljudi., kazao je Amir Zukić, Ministar obrta, razvoja i poduzetništva FBIH.

 

U Industrijskoj zoni Bukva radi više od 25 poslovnih subjekata, sa preko 2500 radnika. Postavljanje LED rasvjete je zajednički projekat Općine Tešanj, Federalnog ministarstva obrta, razvoja i poduzetništva, UNDP-a i Švicarske vlade. Izvođač radova, firma STEP d.d. Sarajevo je postavila ukupno 61 LED svjetiljku.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *