USR “Blinker” Kalošević: Obilježen 22. april – Dan planete Zemlje.

Udruženje sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj već šesnaest godina djeluje na prostoru općine Tešanj. Ono po čemu je ovo Udruženje prepoznatljivo, pored sportskog i rekreativnog ribolova, jeste višegodišnja i uporna borba na zaštiti čovjekove okoline, a prvenstveno na uređenju korita i obale rijeke Usore kao i sportsko-turističkog izletišta kod “Jezera Mrkotić”.

Udruženje tradicionalno, već 16 godina, obilježava 22. april Dan planete Zemlje, a tako je bilo i ove godine. Vrijedni ribari uz podršku ekološki osvještenih građana mjesnih zajednica Mrkotić i Kalošević, članova Omladinskog udruženja „Mladi Mrkotić“ te članova Stonoteniskog kluba „NEC“ iz Tešnja, odazvali su se na akciju uređenja obale rijeke Usore i “Jezera Mrkotić“.

Izvršeno je prikupljanje odbačenog smeća, postavljanje novih tabli o „Zabrani bacanja smeća“, košenje ribolovne staze i prostora u blizini jezera, kao i sađenje sadnica duž obale rijeke Usore. Za sve učesnike akcije hranu i osvježenje, vreće za smeće i potrebni alat je obezbjedilo Udruženje sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj.

Koristimo ovu priliku da neodgovorne pojedince upozorimo da prestanu odlagati smeće na nedozvoljena mjesta, te da će neodgovorni pojedinci u narednom periodu biti sankcionisani u skladu sa važećim zakonskim propisima.

B I S T R O !

O Sportski savez Opcine Tesanj