BALKAN OPEN 2017.

Proteklog vikenda je u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj održan internacionalni kickboxing kup “Balkan Open 2017”. Ovaj turnir se već deveti put tradicionalno održava u Tešnju, u organizaciji Centra borilačkih sportova Tešanj, a nalazi se na WAKO i WAKOEUROPE kalendarima takmičenja.

Ovogodišnji “Balkan Open” okupio je 354 takmičara iz 71 kluba i 10 zemalja (Slovenija, Mađarska, Slovačka, Hrvatska, Srbija, Litva, Bugarska, Makedonija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina), koji su se borili na 4 tatamija i jednom centralnom ringu.

Najuspješniji tim u disciplinama u ringu je tim “Flekk Tom-Cat” iz Tuzle,  a u tatami disciplinama tim “Masaru” iz Bugarske.

Od naših takmičarskih ekipa, nastupila je ekipa domaćina, Centar borilačkih sportova Tešanj, koja je osvojila ukupno 27 medalja (8 zlatnih,10 srebrnih, 9 bronzanih) i dva pehara za najbolje takmičare u kadetskoj konkurenciji (Edita Brkić i Muamer Dedić).

Takmičarska ekipa Centra borilačkih sportova Tešanj

 

Pored domaćina, i naš Klub borilačkih sportova “Borac” Jelah uspješno je završio nastup na ovom takmičenju, sa osvojenih 10 medalja: 1 zlatna, 6 srebrenih i 3 bronzane medalje.

Takmičarska ekipa Kluba borilačkih sportova “Borac” Jelah

ČESTITAMO!

O Sportski savez Opcine Tesanj