Web

Društvena inovacija kao rješenje problema u zajednicama

Turnir društvenih inovacija na kojim će učestvovati mladi iz općina Tešanj, Doboj Jug i Usora održat će se 14.05.2017. godine (nedjelja) u Društvenom centru u zgradi mjesne zajednice Dobropolje Mekiš, općina Tešanj, sa početkom u 10 sati.

Fondacija Mozaik sa ponosom objavljuje da je u M-zonu društvenog poduzetništva pristiglo 5.609 prijava iz cijele BiH. Ovogodišnjim javnim pozivom u M-zonu su pozvani pošteni, ambiciozni, skromni, nepokolebljivi, strastveni i empatični mladi od 17 do 35 godina iz cijele Bosne i Hercegovine.  Ulaskom u M-zonu mladi dobijaju priliku realizovati društveno inovativne projekte u zajednicama i pokrenuti društvene biznise koji nude nova i bolja rješenja za stare probleme, usmjereni su na opće dobro, te uključuju i osnažuju sve one kojih se problemi tiču. Aktuelna aktivnost u M-zoni su Turniri društvenih inovacija koji će se u mjesecu maju provoditi širom BiH. Na turnirima će se okupiti 375 grupa mladih iz 58 općina/gradova koji su najupješnije prošli prvi kurs u M-zoni. Na turnirima mladi će se takmičiti kako bi projekti iz njihovih zajednica prošli među 120 najinovativnih društvenih projekata koji će biti finansirani u iznosu do 3.000 KM.

Dobrodošli ste na navedenoj lokaciji u planiranom terminu za medijske izjave u 09:45 sati. Na turnirima će prisustvovati i predstavnici partnerskih općina. Kontakt osoba za medije ispred Fondacije Mozaik je Belma Rizvanović.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *