Jednostrani raskid ugovora na vodovodu Medakovo Trepče

Općina Tešanj je prošle godine (29.8.2016.) putem javne nabavke ugovorila preostale radove na vodovodu Medakovo Trepče “Izgradnja preostalog dijela distributivnih cjevovoda na vodovodu Medakovo-Trepče i sekundarne mreže”. Ugovor je potpisan, nakon zakonski provedenog postupka javne nabavke, sa najpovoljnijim ponuđačem “ŠF Inžinjering” d.o.o. Tuzla, 29.8.2016.

Nažalost, realizacija ugovora je tekla usporeno i sa mnogo problema, na šta je nadzor kao i investitor konstantno upozoravao izvođača. Jedan dio radova je realizovan, međutim kašnjenja su povećana, a odnos prema radovima  preuzetim obavezama, kao i sanaciji je bio sve lošiji. Stoga smo nakon niza sastanaka, usmenih i pismenih upozorenja, i niza neispunjenih obaveza u pogledu rokova, kvaliteta i načina rada, na prijedlog Nadzora donijeli odluku o pokretanju postupka jednostranog raskida ugovora.

Obavještavamo javnost i zainteresovane građane da ćemo u što kraćem roku, shodno zakonu, iznaći način za nastavak i dovršetak započetih radova. Potrebna sredstva su obezbijeđena i deponovana na računu općine, a ranijem izvođaču će biti zaračunati ugovorom i zakonom predviđeni penali zbog kašnjenja. Žao nam je što je do ovoga došlo, inastojat ćemo da što prije uvedemo druge izvođače za nastavak radova i potrebne sanacije na terenu.

Dopis općine prema izvođaču možete pogledati u prilogu.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *