Trimilionita PET boca

Načelnik općine Tešanj  sa saradnicima  je danas održao sastanak sa direktorima svih 9 osnovnih škola i koordinatorom na projektu PET.
Povod sastanka je bio obilježavanje sakupljene trimilionite PET boce (15.000 kg PET ambalaže). Ovom prilikom svi prisutni su iskazali zadovoljstvo tokom implementacije ovog projekta i značaj istog u razvijanju svijesti prvenstveno kod učenika koji su najzaslužniji za ovu aktivnost.
Kao vid nagrade i stimulacije za izuzetan doprinos viziji: Tešanj sredina ekološke svijesti čistoće i reda Načelnik općine je za svih 9 OŠ odredio nagradni fond u iznosu od 10.000 KM i simbolično uručio ček direktorima. Definisan je način utroška i realizacije ovog  nagradnog fonda.
Koordinator na projektu PET u ime udruženja EKO-MLADI je čestitao svima i zahvalio na implementaciji ovog značajnog projekta, a isti se nastavlja u budućem periodu.
Načelnik je takođe čestitao svim prisutnim te istakao značaj ovog projekta za društvenu zajednicu i radost što je u prilici da u ime općine Tešanj dodjeli učenicima i školama jednu ovakvu stimulacionu nagradu, na čemu su svi predstavnici škola zahvalili na podršci.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *