Otvoren 13. Sajam privrede Tešanj 2017

U organizaciji Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj danas je u Kraševu otvoren 13. Sajam privrede Tešanj 2017 koji je okupio više od 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Današnjem svečanom otvorenju Sajma prisustvovale su zvanice sa državnog i federalnog nivoa, kao i ambasadorica Njemačke u BiH NJ.E. Christiane Hohmann. Partneri ovogodišnjeg Sajma su Republika Njemačka i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Današnji Sajam privrede i prezentacija ekonomskih potencijala za nas predstavlja smotru poduzetništva, predstavlja priliku da skrenemo pažnju na ekonomiju, na privređivanje, na proizvodnju. Današnji Sajam doživljavamo kao svečanost u kojoj odajemo počast radu i poduzetništvu, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Prigodnim govorom, mnogobrojnim gostima su se obratili i predsjednik Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj Edin Jabandžić, predsjednik Privredne komore FBIiH Marko Šantić, Premijer ZDK Miralem Galijašević, Ambasadorica Njemačke u BiH NJ.E. Christiane Hohmann, Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić, Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, dugogodišnja zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack i Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

 

Sajam su svečanim presjecanjem vrpce otvorili predsjednik Udruženja privrednika Edin Jabandžić, Ambasadorica Njemačke u BiH NJ.E. Christiane Hohmann i Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *