Naši kickboxeri uspješni na “Hungarian Kickboxing World Cup Budapest 2017”

Članovi Kluba borilačkih sportova “Borac” Jelah i Centra borilačkih sportova Tešanj su proteklog vikenda boravili u Mađarskoj, gdje su učestvovali na 23. Svjetskom kickboxing kupu, “Hungarian Kickboxing World Cup Budapest 2017”, jednom od najprestižnijih svjetskih kickboxing takmičenja.

Ovaj događaj se nalazi na WAKO kalendaru takmičenja i spada među 4 najznačajnija svjetska kickboxing kup takmičenja u okviru WAKO Federacije, a održava se svake godine u Budimpešti.

Na ovogodišnjem takmičenju, koje je trajalo od 18. do 21. maja 2017. godine i na kojem je nastupilo 2698 takmičara iz 249 klubova i 38 država, naši borci ponovo osvajaju medalje.

Tim Centra borilačkih sportova Tešanj zabilježio je uspješan nastup, u veoma jakoj konkurenciji osvojene su 4 srebrne medalje, 4 naslova viceprvaka Svjetskog kup-a, a uz malo više sportske sreće mogla su to biti i najsjajnija odličja.

Tim CBS Tešanj – Nirmana Brkić, Lamija Ogrić i Džejlana Piro.

I takmičar Kluba borilačkih sportova “Borac”Jelah Bajro Đulić je, u discuplini K1 – do 71 kg, osvojio bronzanu medalju što svakako predstavlja veliki uspjeh jer je ovo bio njegov prvi nastup na jednom velikom i jakom takmičenju.

Član KBS “Borac” Jelah Bajro Đulić sa svojim trenerom Huseinom Alibalićem
Čestitamo našim takmičarkama i takmičarima na osvojenim medaljama.

O Sportski savez Opcine Tesanj