Čestitka povodom obilježavanja Svjetskog Dana zaštite čovjekove sredine

Svake godine pod pokroviteljstvom Programa Ujedinjenih naroda za okoliš (UNEP) 5. juna obilježava se Svjetski dan zaštite čovjekove okoline. Navednog dana, daleke 1972.godine, u Stockholmu je održana Konferencija Ujedinjenih naroda posvećena zaštiti okoliša, na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP), najvažniji instrument kojim Ujedinjeni narodi potiču globalnu osviještenost o okolišu i jačaju politike zaštite okoliša u cijelom svijetu.

Općina Tešanj, svjesna značaja i potrebe zaštite čovjekove okoline, u saradnji sa građanima, ustanovama, udruženjima, mjesnim zajednicama stalno radi na podizanju svijesti o značaju i potrebi većeg angažmana u ovom segmentu. Naša zajednička opredjeljenost vidljiva je i kroz Strategiju Tešanj, sredina ekološke svijesti, čistoće i reda.

Stoga, povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite čovjekove okoline, ukazujemo na potrebu učešća svih, sa nadom da naši napori neće biti uzaludni, a mlađe naraštaje pozivamo da se aktivnije uključe u ove programe.

Prirodu nismo naslijedili od svojih predaka, već posudili od svojih potomaka.

Stoga, budimo još odgovorniji.

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Mr. sci. Suad Huskić

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *