Nastavak gradnje četiri školske sale na području općine Tešanj

Općinski načelnik Suad Huskić i predstavnici firmi Inžinjering d.o.o Tešanj i Nedjing d.o.o. Tešanj potpisali su ugovore za nastavak gradnje četiri školske sale u Kaloševiću, Jablanici, Miljanovcima i Šijama. Vrijednost potpisanih ugovora je 316.107,89 KM.

Nastavljamo gradnju četiri školske sale koje zajednički finansiramo sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta. U projekat gradnje školske sale u Šijama uključila  se i mjesna zajednica vlastitim sredstvima, dok je u gradnju preostale tri dvorane planirano uključivanje sredstava UNDP-a. Ukupna sredstva koja će biti uložena za ove četiri školske sale u prošloj i ovoj godini iznose 520.000 KM, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić

Danas su Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović i Općinski načelnik Suad Huskić potpisali Ugovor o zajedničkom finansiranju nastavka gradnje četiri školske sale za 2017. godinu.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK u ove dvije godine je za projekat izgradnje četiri školske sale na području općine Tešanj izdvojilo 200.000 KM. Nadamo se da će ovaj projekat biti završen sljedeće godine, istakao je Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Mensur Sinanović.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i predstavnici firmi koje vrše nadzor nad radovima, predstavnici mjesnih zajednica Kalošević, Jablanica, Miljanovci i Šije, kao i direktori ove četiri škole.

 

 

 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *