Rasterećenjem privrede do novih radnih mijesta

Rasterećenjem privrede do novih radnih mijesta, naziv je Biznis foruma koji je u organizaciji Instituta za razvoj mladih KULT i Općine Tešanj održan danas u Tešnju.

Forum su otvorili Ministar za privredu ZDK Zlatko Jelić, Izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT Jasmin Bešić i Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Cilj Foruma je razgovor privrednika, predstavnika institucija vlasti, stručnjaka iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, te mladih poduzetnika o problemima, ali i mogućim rješenjima kada je u pitanju privreda u Bosni i Hercegovini.

 

Trenutna ograničenja i mogućnosti za rast privrede, je bila tema prve panel diskusije na kojj su govorili Zdravko Čerović, pomoćnik Ministra za razvoj, poduzetništvo i obrt FBiH, Edin Jabandžić, predsjednik Udruženja privrednika Biznis centar Jelah Tešanj, Dženan Kulović, ekonomski stručnjak, Ajka Baručić, ekonomski stručnjak i Nejra Neimarlija Roić, ekonomski stručnjak.

 

Tema drugog panela je bila Privreda i nezaposlenost: Kako vlasti mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje, posebno mladih, a govorili su Sehadet Hadžić, rukovodilac u Službi za zapošljavanje ZDK, Borislav Tešić, načelnik Odjeljenja za privredu Opštine Tešanj, Hamzalija Hojkurić, pomoćnik Općinskog načelnika Općine Tešanj i Haris Smajlhodžić, vlasnik firme HIT Design d.o.o. Tešanj.

 

Biznis forum Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta organizovao je Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Općine Tešanj, a u okviru Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *