Planovi za gradnju novog mosta na rijeci Usori

Juče, 25.7.2017. godine upriličen je sastanak Premijera Zeničko-dobojskog kantona, Miralema Galijaševića i Načelnika općine Tešanj, Suada Huskića.
Sastanku su prisustvovali i Zastupnik u PS BiH Šemsudin Mehmedović, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić i ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Himzo Smajić.
Tema sastanka su bili aktuelni infrastrukturni projekti koje zajednički realizuju Općina Tešanj i Vlada Zeničko-dobojskog kantona. Najviše pažnje je posvećeno pripremama za gradnju novog mosta na rijeci Usori, na regionalnom putu R474. Općina Tešanj i ZDK će do kraja građevinske sezone u pripremu zaobilaznice (put Rastoke) uložiti 200.000 KM. U narednih 15 dana očekuje se izdavanje građevinske dozvole za gradnju mosta. Vlada Zeničko-dobojskog kantona će u 2017. godini uložiti 600.000,00 KM za izgradnju mosta na rijeci Usori u Jelahu, a planirano je izdvajanje još  500.000,00 KM u 2018. godini za dovršetak izgradnje ovog mosta.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *