Besplatna dodjela kanti i kompostera

Shodno Sporazumu o realizaciji Ugovora sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Općina Tešanj i JP RAD objavljuju:

JAVNI POZIV
za dodjelu besplatnih kanti i kompostera za zbrinjavanje kućnog otpada

U cilju unapređenja organizovanog prikupljanja i zbrinjavanja komunalnog otpada i primarne reciklaže organskog otpada Općina Tešanj, u saradnji sa JP RAD će podijeliti besplatno novim korisnicima (domaćinstvima) 2000 kanti za privremeno odlaganje komunalnog otpada zapremine 120 litara te 200 kompostere zapremine 400 litara.

Kante za privremeno odlaganje otpada bit će besplatno podijeljene novim korisnicima koji potpišu Ugovor sa JP RAD o organizovanom odvozu komunalnog otpada, a komposteri za organski otpad bit će podijeljeni kao pilot projekat primarnog razdvajanja organskog otpada.

Kante za kućni otpad:
1.    Kante za kućni otpad će se dijeliti besplatno svim novim korisnicima koji potpišu Ugovor sa JP “RAD” za organizovano prikupljanje, prevoz i deponovanje otpada na gradsku deponiju;
2.    Subvencija kroz dodjelu besplatnih kanti će trajati sve dok se ne distribuira ukupna količina od 2000 kanti, prema redoslijedu prijavljivanja zainteresovanih.

Komposteri za organski otpad:
1.    Uslov za dodjelu kompostera je da su zainteresovani građani korisnici usluga sa svim izmirenim obavezama prema JP “RAD” Tešanj, sa adresom u urbanim zonama Tešnja, Jelaha i Tešanjke;
2.    Uslov je i potpisana izjava o prihvatanju obaveze odvajanja organskog otpada;
3.    U slučaju većeg broja prijava prednost će imati zainteresovani sa većom količinom otpada i oni koji su duže korisnici usluga JP “RAD”.

Svi zainteresovani građani se mogu javiti u sjedište komunalnog preduzeća RAD Tešanj (Halida Kadušić tel. 650 566 i 650 428) počev od 01.08.2017. godine i do isteka zaliha. Preuzimanje kanti vršit će se odmah po potpisivanju ugovora (ponijeti ličnu kartu), a kompostera nakon njihove isporuke (septembar 2017. godine).

Spisak svih korisnika bit će javno objavljen na web stranici Općine i JP RAD.

Javni poziv možete pogledati ovdje.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *