Radna posjeta Uniji općina turskog svijeta

 Općinski načelnik Suad Huskić je u sklopu delegacije koju su činili 16 načelnika i gradonačelnika iz Bosne i Hercegovine, boravio u radnoj posjeti Uniji općina turskog svijeta. Tokom boravka u Turskoj, delegacija je posjetila Parlament Republike Turske gdje ih je ugostio član parlamenta Republike Turske zadužen za lokalne zajednice. Također su se sastali sa direktorima Turske razvojne agencije (TIKA-e) i Razvojne agencije Ankare sa kojima je razgovarano o podršci razvojnim projektima ovih lokalnih zajednica.

 

Održani su i sastanci sa načelnicima općina Altintag i Kecioren na kojima je razgovarano o najboljim praksama u lokalnim zajednicama i modelima urbanizacije koje općine i gradovi u Turskoj provode u zadnjih deset godina, te načinu rješavanja problema sličnih onima kakve imaju općine i gradovi u BiH.

 

Delegacija bosanskohercegovačkih načelnika i gradonačelnika sastala se i sa Ministrom ekonomije Republike Turske Nihatom Zeybekcijem, a upriličena je i večera sa Gradonačelnikom Istanbula Kadir Topbas, na kojoj je prisustvovalo i oko 20 načelnika turskih općina.

 

 

 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *