Rekordna posjećenost Donatorskoj večeri

11. donatorska večera FOMSDPBiH Tešanj
11. donatorska večera FOMSDPBiH Tešanj

U ugodnoj atmosferi, u petak 3. novembra u Motelu „Hollywood“ Jelah, uz prisustvo oko 200 zvanica,  održana je tradicionalna, 11. Donatorska večera Fonda za unapređenje obrazovanja „Jasmin Smailbegović –SISI“.

Zadovoljstvo nam je da ovaj projekat, po kojem je Forum mladih SDP BiH Tešanj prepoznatljiv, iz godine u godinu dobiva sve veću i širu podršku, a što potvrđuje ovogodišnja rekordna posjećenost Donatorskoj večeri. Posebno nas raduje sve veća podrška koju dobivamo od naših prijatelja iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine, kao i podrška građana i privrednika koji nisu članovi SDP BiH, ali su spremni podržati jednu ovakvu aktivnost.

U dosadašnjih 11 godina, uspješnog djelovanja, Fond je realizovao širok spektar aktivnosti; pored dodjele 20 stipendija i oko 500 jedenokratnih novčanih pomoći studentima i učenicima, formirana je biblioteka Foruma mladih SDP BiH Tešanj sa više od 500 naslova, donirane su knjige bibliotekama u Tešnju i Maglaju, doniran je školski pribor, vršene su podjele novogodišnjih paketića, pomagalo se djeci sa teškoćama u razvoju, raspisivani su Konkursi za najbolje literarne radove u povodu značajnih datuma, organizovane su promocije knjiga itd.. Za realizaciju svih ovih aktivnosti do sada je utrošeno više od 50. 000,00 KM.

Naravno ništa od ovog ne bi bilo moguće da svo ovo vrijeme nismo imali svesrdnu pomoć donatora koji su prepoznali važnost ulaganja u obrazovanje i zato se i ovom prilikom zahvaljujemo svima Vama koji ste na bilo koji način pomogli u radu Fonda i tako nam omogućili da realiziramo našu zamisao da  mladima olakšamo put do sticanja željenog znanja, jer:

„Ne postoji ništa važnije od obrazovanja. Tu je ulog najveći. Naša budućnost zavisi od kvalitetnog obrazovanja u sadašnjosti.“ – Arnold Švarceneger

 

 

 

                                                                                                 Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj