REAGOVANJE

Pozvao bih sve građane da ne nasjedaju na, već viđene, trikove političkih mešetara, nego da se usmjerimo na izgradnji civiliziranog

Društva i jedine nam Domovine Bosne i Hercegovine

Svaki događaj, kod nas u Bosni i Hercegovini, politički lešinari, a poneki i „narodni analitičari, komentatori“, nastoje koristiti za dodvoravanje svojoj izbornoj, glasačkoj mašineriji.

Tako i, prije, i sada, sudske presude ocjenjuju po onoj, je li „naš“ ili je „njihov“ što je zaživjelo zahvaljujući monolitnim etno političkim strankama.

SDP BiH je rezidentno protiv tih politika, politika podjela, po bilo kom osnovu, osim na dobre i loše ljude.

Ja kao Hrvat po rođenju, (i opredjeljenju), prihvatio sam političko-programska načela sociojaldemokratije i SDP BiH i pored pritisaka da se svrstam u „svoje“.

Ovo pišem ponukan izjavama čelnika HDZ BiH i još ponekih „velikih“ nacionalnih dušebrižnika povodom potvrđene presude čelnicima tzv Herceg Bosne, kako je to presuda hrvatskom narodu i Hrvatima u BiH i pored toga što javnost i pravni autoriteti odbacuju osudu naroda i utvrđuju individualnu odgovornost osuđenih.

Ne prihvatam, kao i puno mojih sunarodnika Hrvata, pa i političkih stranaka sa hrvatskim predznakom, ni odgovornost ni krivicu ljudi koji su počinili zločin nad nehrvatima, ali i samim Hrvatima, svojom politikom u cilju zaokruživanja etnoteritorija i vanustavnog djelovanja na štetu svih bh građana, pa i onih, koje, navodno, štite.

Svakom, kao i meni osobno, mora biti jasno da je sve u svrhu zaštite svojih osobnih pozicija i materijalnog profita, ostanka na vlasti.

Pozvao bih sve građane da ne nasjedaju na, već viđene, trikove političkih mešetara, nego da se usmjerimo na izgradnji civiliziranog Društva i jedine nam Domovine Bosne i Hercegovine za sve nas.

Vedran Kaser
Vijećnik SDP BiH u OV Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *