Dokumentarno-kulturna manifestacija „Srebrenica u Tešnju“

Srebrenica u Tešnju
Srebrenica u Tešnju

U organizaciji Općinske organizacije SDP BiH Tešanj, u petak 8. decembra, u prepunoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj, upriličeno je Dokumentarno-kulturno veče „Srebrenica u Tešnju“.

Bila je to prilika za predstavljanje filma „Anđeo Srebrenice“, promociju CD-a „Suza majke“ autorice Vildane Stanišić, te prilika da od strane naših dragih gostiju iz Srebrenice Hakije Meholjića, Krste Stjepanovića i Bekira Halilovića čujemo kako se danas živi, te kako funkcioniše suživot u Srebrenici? Noć puno suza , uzdaha i emotivnih scena…

Svi sagovornici su se složili da se danas u Srebrenici, kao i u ostatku Bosne i Hercegovine, ne živi, nego se preživljava, te da vlast mora raditi na tome da se građanima omoguće normalni uslovi za život kako ne bi svi, bez obzira na etničku, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, razmišljali samo o tome da odu i da svoju budućnost grade van Bosne i Hercegovine.

Prisutni gosti su, svojom životnom pričom, pokazali da je suživot moguć, a kad je moguć u Srebrenici moguć je i u svim drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, samo vlast treba da promijeni svoj pristup i umjesto da otežava, da konačno krene da podstiče život i suživot u Bosni i Hercegovini, a što je ujedno i glavni uslov za opstanak nam jedine Domovine Bosne i Hercegovine, a što se kroz njenu historiju i pokazalo bezbroj puta.

Ono što posebno raduje nas u Općoinskoj organizaciji SDP BiH Tešanj je činenica da je u zadnja dva mjeseca, nakon Donatorske večere Fonda za unapređenje obrazovanja, ovo druga manifestacija koja je okupila značajan broj gostiju iz drugih političkih stranaka, ali i politički neopredjeljenih građana općine Tešanj.

 

                                                                                                  Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj