OSUDA PROJEKTA IZJEDNAČAVANJA ŽRTVE I AGRESORA

Povodom informacije da je MUP Republike Srpske dostavio Tužilaštvu BiH izvještaj protiv komadanta OG- 7 Jug Mustafe Cerovca za ratni zločin, Stranka za Bosnu i Hercegovinu OO Tešanj najoštrije osuđuje još jedan u nizu pokušaja MUP-a RS da izjednači zločinca i žrtvu.

Nakon presude zločincu Ratku Mladiću za genocid u Srebrenici i druga djela ratnog zločina, te nakon presude tzv “Šestorci” za krivično djelo udruženi zločinački poduhvat sve je više političkih i pravosudnih pritisaka koji imaju za cilj da svojim postupcima kao što je ovaj fabrikuju i izmjene karakter rata u BiH u periodu 92-95 godine.

I sam kao pripadnik formacije OG-7 Jug, tačnije kao pomoćnik komadanta OG- 7-Jug, svjestan sam borbe i nastojanja u čitavom vremenu trajanja rata, napora koji su učinjeni da se sačuva obraz svih pripadnika Armije RBiH, kako bi u današnje vrijeme mi i naša djeca mogli da hodaju uzdignute glave bez osjećaja bilo kakve krivice koju nam pokušavaju podmetnuti.

Stranka Za BiH daje punu podršku ratnom komadantu Cerovac Mustafi, cijeneći njegove zasluge i zalaganje koje je dao za odbranu naše BiH.

PREDSJEDNIK SBIH- OO Tešanj

Muhidin Alić dipl.pravnik

O Stranka za BIH OS Tešanj