Samo se zajedničkim djelovanjem ljevice može prekinuti višedecenijska vlast nacionalnih stranaka

Predsjednik OO SDP BiH Tešanj
Predsjednik OO SDP BiH Tešanj

Članstvo Općinske organizacije SDP BiH Tešanj prati zbivanja u Općini Lukavac u vezi sa namjerama SDA Lukavac da provede postupak smjene aktuelnog Načelnika Općine Lukavac gosp. Edina Delića, izabranog kao kandidata SDP BiH, DF i SDU, kojeg je podržala i OO SDP BiH Lukavac, koji postaje članom SDP BiH.

Odmah, po tom počela je medijska priprema i aktivnosti SDA Lukavac i SDA BiH za opoziv Općinskog načelnika Delića.

Uvidjevši kvalitete i rezultate rada Općinskog načelnika, SDA je postala svjesna da će izgubiti kontrolu na općini Lukavac, a onda i drugim općinama, a najnovija zbivanja u SDA govore tome u prilog.

Politika SDP BiH Lukavac je pokazala da se dobrim i poštenim radom i djelovanjem može zaslužiti povjerenje građana, što je pokazao i skup podrške Općinskom načelniku, organizovan od strane građana Lukavca, 2. februara.

Ovaj čin zaslužuje pažnju, ne samo zbog Lukavca, nego u Bosni i Hercegovini.

Ovaj događaj dao je nadu bh građanima, da svojim angažovanjem mogu uticati na političke tokove u zemlji, mijenjati stanje nabolje.

Ali ovo je i jasana poruka ujedinjene ljevice iz Lukavca, okupljene oko SDP BiH, DF i SDU, političkom vrhu stranaka lijeve orjentacije, da se samo zajedničkim djelovanjem ljevice može prekinuti višedecenijska vlast nacionalnih stranaka.

Pokazali ste da nismo svi isti, Edin Delić je pokazao da postoje ljudi koji ne ulaze u politiku da bi dobili neko zvanje, poziciju, rejting ili zbog nekog ličnog profita.

Građani prepoznaju ljude sa iskrenim namjerama, namjerama da grade uređenije, pravednije, humanije društvo i spremni su se žrvovati na tom putu.

Zato, ovim putem, u ime OO SDP BiH Tešanj, i svoje lično ime, izražavamo poštovanje za sve što činite na promovisanju politike SDP BiH, čestitke na radnom angažmanu, te dajemo punu i bezrezervnu podršku Općinskom načelniku Edinu Deliću i želimo dalju borbu za bolji Lukavac, za bolju BiH.

Željeli bi da se započeta borba za socijaldemokratiju u Lukavcu proširi na cijelu BiH.

 

Do pobjede, za sve nas!

Drugarski pozdrav od

                                                                                           Predsjednik OO SDP BiH Tešanj
Senad S. Subašić

O OO SDP Tesanj