U Tešnju održan Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs – SKOK

SKOK
SKOK

11. marta, u Tešnju održan ovogodišnji Socijaldemokratski  kratki otvoreni kurs – SKOK.  Kako je prošlogodišnje iskustvo pokazalo mladi su zainteresovani za ovakav vid edukacija, te je SDP BiH i u ovoj godini nastavio sa realizacijom SKOK-a.

Broj mladih koji su prisusvovali edukaciji, jasno pokazuje njihovu zainteresovanost i opredjeljenost za principe socijaldemokratije.
Sloboda, jednakost, pravednost i solidarnost je za njih način života, a danas su željeli da saznaju i nauče više o socijaldemokratiji. Pozitivna priča Kursa je i odaziv i mladih koji nisu članovi SDP BiH.

Tokom marta SKOK će se realizovati u preko  40 općina i gradova širom Bosne i Hercegovine.
Učesnici koji uspješno završe edukaciju SKOK, a žele dadatno osnaživati svoj društveno politički aktivizam, imaju priliku sudjelovati na ostalim edukativnim programima kao što su Politička škola i Akademija socijalne demokratije.

Današnji predavači su bili naši aktivisti, vijećnici SDP BiH u OV Tešanj, drugovi Nermin Deljkić i Danijel Pašić, koji su prošlogodišnji učesnici SKOK-a, potom Političke škole, a svojim radom i zalaganjem su dobili poziv za Akademiju socijalne demokratije.

Prisutnim su prezentovali gdje se mi nalazimo, a gdje moramo doći.

Poruka današnjeg SKOK-a je da mi želimo da budemo evropski Tešanj, to još nedosanjano ekonomsko čudo, sa gledišta običnog radnog čovjeka, ali da ni u kom slučaju ne želimo da pravimo farse i obmane naših sugrađana. Tešanj jeste sredina koja odskače od ostalih, ali većini je već odavno jasno da je Tešanj popločan nejednakostima, kvazi slobodom, mobingom i ugnjetavanjem našeg radnika, niskim prosječnim platama..

Naš zadatak je da na lokalnom nivou primijenimo politike i inicijative koje će poboljšati položaj mladih i na taj način damo svoj doprinos u sprečavanju odlaska mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

 

ZA SVE NAS!

 

 

                                                                                                 Komisija za informisanje
Foruma mladih OOSDPBiH Tešanj

O OO SDP Tesanj