XX kolo Prve lige FBiH – grupa “Sjever”: Nova pobjeda naših rukometaša.

Proteklog vikenda odigrano je 20. kolo takmičenja Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Naši rukometaši su u okviru ovog kola na svom terenu izvojevali tešku a samim tim još vredniju pobjedu protiv ekipe RK “Gradačac” iz Gradačca, rezultatom 35:31.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i ekspresno otišao na 3:0, međutim, gosti se oporavljaju od trenutnog šoka i polako ali sigurno vraćaju u igru, brzim kontrama preuzimaju inicijativu, te prvo poluvrijeme završavaju u svoju korist, rezultatom 10:14.

U drugom poluvremenu, naša ekipa igra kao preporođena, dostiže rezultat te prave seriju od 8:0. Visoku prednost nisu ispuštali do kraja utakmice, za konačnih 35:31 i treću pobjedu u nizu, te sada zauzimaju sigurno 5. mjesto na tabeli.

Kod domaćina su se istakli Tucaković sa 10, Došić sa 9, te Omahić sa 7 i Isakovic Z. sa 6 pogodaka, dok su se u listu strijelaca upisalu i Isaković H. sa 2 i mladi Duđak sa 1 pogotkom.Kod gostiju, bolji od ostalih bili su Čaušević sa 8 i Džinić sa 7 pogotaka. Svakako ističemo fenomenalne domaće golmane Bajovića i Josića.

Na utakmici su teže povrede zadobili naši rukometaši Jaćimović Nebojša i Isaković Haris te im ovim putem želimo brz oporavak i povratak na teren.

Uskoro očekujemo rezultate svih odigranih utakmica kao i zvaničnu tabelu.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj