Čestitka povodom početka nove školske godine

OŠ Huso Hodzić
OŠ Huso Hodzić

Dragi učenici, roditelji i profesori.

Pred nama je početak nove školske godine.

Učenicima želim puno uspjeha i dobrih ocjena. Vi ste stubovi našeg društva, budući profesori, ljekari, inženjeri, političari i dr. Školu nemojte gledati kao napor i dosadu već kao nesto što je dobro za vas i preko čega ćete ostvariti svoje ciljeve.

Roditeljima želim puno strpljenja, ali i snage da izdržite u borbi da svoje dijete izvedete na pravi put. To danas nije lahko, ali sam ubjeden da ćete na tom putu istrajati.

Profesorima želim strpljenja i puno razumijevanja, jer vi obavljate najplemenitiji posao u našem društvu. Vi odgajate i obrazujete našu budućnost, naše buduće profesore, ekonomiste, pravnike,ljekare te nosioce promjena za dobrobit našeg društva.

Naročito želim čestitati našim prvačićima. Pred  vama je najuzbudljivije razdoblje vašeg života jer ćete se upoznati sa prvim školskim knjigama preko kojih ćete zaviriti u čarobni svijet brojeva i slova i taj svijet znanja otkrivajte bez straha jer djetinjstvo i školska klupa su nesto što ćete zauvijek pamtiti.

Ujedno apelujem na sve naše vozače da budu maksimalno oprezni i tako poboljšaju sigurnost saobraćaja u našoj općini,a naročito u blizini škole.

Također vas želim obavijestiti da je Komisija Fonda koja djeluje ispred Foruma mladih  OO SDP BIH Tešanj, i za školsku godinu obezbjedila sredstva za pružanje jednokratne novčane pomoći. 

U ime Foruma mladih OOS DP BIH Tešanj, i u svoje licno ime, čestitam vam početak školske godine.

 

                                             Predsjednik Foruma mladih OO SDP BiH Tešanj
Idham Kruško, dipl. oec.

O OO SDP Tesanj