Zimsko održavanje puteva, ulica i trotoara na području općine Tešanj

Općina Tešanj je izvršila sve potrebne pripreme za zimsko održavanje puteva i 48 km trotoara (27 km u Tešnju, Jelahu i Tešanjci i 21 km u ostalim mjesnim zajednicama). Za održavanje 110 km glavnih putnih pravaca i ulica sklopljeni su ugovori sa izvođačima radova, a za lokalne i nekategorisane ceste su obezbijeđena sredstva i prebačena mjesnim zajednicama kako bi one ugovorile 150 km zimskog održavanje na teritoriji svake mjesne zajednice. Regionalne ceste u dužini 30 km i magistralne ceste u dužini 33 km kroz općinu Tešanj u nadležnosti su kantonalnih, odnosno federalnih organa.

Obilaskom izvođača na zimskom održavanju od strane nadzora, ocijenjena je spremnost svih ugovornih firmi za početak zimske sezone, u pogledu stanja materijala na skladištu, spremnosti tehničke opreme i planovi dežurnih timova. Za očekivati je adekvatnu prohodnost cesta razgrtanjem, tretiranjem posipnim materijalom i noćnom pripravnosti kako bi se izbjegli zastoji I poledica na kolovozu te omogućilo normalno odvijanje saobraćaja.

BIHAMK podsjeća da je u periodu od 15.11. do 15.04 naredne godine obavezno korištenje zimske opreme, bez obzira na vremenske uvjete.

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl. ecc

Powered by WPeMatico

O Press Opcine