Liga mladih ZDK za košarkaše – Najava šestog kola.

Vikend pred nama donosi 6. kolo takmičenja u okviru košarkaške Lige mladih Zeničko-dobojskog kantona, u kojoj se takmiče muške i ženske omladinske selekcije naših klubova, Košarkaškog kluba “Gradina” Tešanj i Ženskog košarkaškog kluba Tešanj.

Budući da se u ovoj ligi određene ekipe takmiče sa različitim brojem selekcija, tako je i raspored utakmica kombinovan pa ekipe koje imaju sve selekcije u jednom kolu mogu imati različite rasporede po selekcijama.

U ovom kolu imamo općinski derbi u selekciji kadeta, snage će odmjeriti KK “Gradina” i KK “Tešanj”. Utakmica se igra u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj u nedjelju, 09.12.2018. godine, u 10:00 sati, nominalni domaćin je KK “Tešanj”.

Juniori KK Tešanj u ovom kolu su takođe domaćini pa će u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj u nedjelju, 09.12.2018. godine, u 11:45 sati, odmjeriti snage sa ekipom KK “ABC” iz Doboj Juga

Pretpioniri i pioniri “Gradine” će na gostovanje u Zenicu, kod odgovarajućih selekcija KK “Abeceda” Zenica. Utakmice se igraju u sali Osnovne škole “Blatuša” u Zenici, u nedjelju, 09.12.2018. godine, sa početkom u 12:00 sati (pretpioniri) i u 13:20 sati (pioniri).

Ženske selekcije naših klubova su ovaj vikend slobodne.

O Sportski savez Opcine Tesanj