Klub vijećnika SDP BiH u OV Tešanj nastavio praksu da se predsjednik Kluba bira iz reda mladih

Hasan Galijašević i Nermin Deljkić
Hasan Galijašević i Nermin Deljkić

Na  31. sjednici Predsjedništva Općinske organizacije SDP BiH Tešanj, održane 13. decembra,  jedna od tačka Dnevnog reda je bila i rad Kluba vijećnika SDP BiH u OV Tešanj.

Naime, po završetku Općih izbora 2018. godine, dosadašnji Predsjednik Kluba vijećnika SDP BiH Tešanj u OV Tešanj Vedran Kaser je dobio povjerenje građana ZDK i osvojio svoj prvi mandat  zastupnika u Kantonalnoj Skupštini ZDK. Odlaskom Vedrana na novu poziciju zakonodavne vlasti Klub vijećnika SDP BiH Tešanj ostao je bez predsjednika i vijećnika.

Sukladno utvrđenom Pravilniku, Predsjedništvao OO SDP BiH Tešanj je na prijedlog Kluba vijećnika SDP BiH za predsjednika Kluba jednoglasno izabralo dosadašnjeg zamjenika predsjednika Kluba vijećnika SDP BiH, Nermina Deljkića.                                                 

Nermin Deljkić je u dosadašnjem radu pokazao veliki ineres za stvaranje kvaltetnijih uslova za život građana općine Tešanj, ali i pokazao svoju srčanost i odanost socijaldemokratskim vrijednostima.

Ovom prilikom čestitamo Nerminu Deljkiću novu poziciju, ali želimo čestitati i ulazak u OV Tešanj  Hasanu Galijaševiću koji će, sasvim smo sigurni, odgovorno obavljati novu dužnost vijećnika. Hasan bi trebao 27.12.2018. godine položiti zakletvu vijećnika i preuzeti novu dužnost.

Hasan Galijašević je rođen 1961. godine u Vukovu. Prvo radno iskustvo je stekao u firmi „UKUS“ Tešanj, u kojoj je radio do izbijanja rata 1992. godine, kada se u ključuje u ARBiH.

Po završetku rata se odlučuje za privatni biznis, otvarajći Autolimarski servis, gdje i sada radi.

Dugogodišnji je aktivista SDP BiH i istaknuti društveno-politički i sportski radnik.

Klub vijećnika SDP BiH Tešanj je bio jedan od glavnih nosioca rada Općinske organizacije SDP BiH Tešanj u proteklom vremenu, zajedno sa dobro organizovanom kancelarijom i osnovnim i interesnim organizacijama SDP BiH Tešanj, a što su prepoznali i građani općine Tešanj na Izborima 2018. godine, kada su nam dali preko 5000 glasova.

 

Zemlja za sve nas!

Tešanj za sve nas!

 

 

 

                                                                                                  Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj