Održana sjednica Lokalnog razvojnog partnerstva

 U srijedu 16.01.2019.godine u sali Općinskog vijeća održana je sjednica Lokalnog razvojnog partnerstva koju su sazvali Esmir Subašić, Predsjedavajući i Fuad Šišić, Menadžer za upravljanje realizacijom Strategije razvoja općine Tešanj. Na dnevnom redu je bio Izvještaj o ostvarenju godišnjeg plana implementacije Strategije razvoja Općine Tešanj za 2018.godinu, koji je u svom izlaganju, uz prezentaciju, predstavio Fuad Šišić. Izvještaj je urađen u skladu sa UNDP metodologijom. Ovom prilikom, predstavljen je i rezultat rada svih vođa projekata kroz e-portal i servis e-portala.

Tokom sastanka, Lokalno razvojno partnerstvo je usvojilo Izvještaj sa predloženim mjerama u vezi osposobljavanja i motivacije vođa projekata, veće uključenosti zainteresovanih strana, jačanja saradnje Udruženja privrednika i Općine Tešanj (TRA, administracija) te srednjih škola, osnaživanja podrške tzv. soft-projektima (projekti iz područja etike, uključujući odnos prema osjetljivim kategorijama) , kao i veći fokus na energetsku efikasnost (projekti otopljavanja i novi izvori energije).

Podsjećanja radi, Partnerstvo je uspostavljeno 01.07.2017. godine potpisivanjem Zajedničke izjave i ima važnu ulogu u implementaciji, praćenju i vrednovanju Strategije za razvoj općine Tešanj. Partnerstvo čine, pored predstavnika Općinskog vijeća i izvršne vlasti, predstavnici javnih ustanova, poslovnog sektora, mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, sportskih i organizacija za kulturu, žena, marginalizovanih kategorija stanovništva, kao i drugi relevantni akteri koji su se odazvali pozivu za Partnerstvo.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine