Informacija o radu općinske inspekcije

U 2018. godini Sanitarno-vodni i ujedno Komunalno-cestovni inspektor po ovlaštenju, izvršio je 360 inspekcijskih kontrola. Zbog utvrđenih nepravilnosti doneseno je 51 rješenje kojim su naređene 152 upravne mjere. Većina subjekata nadzora nakon prijema rješenja postupila je po istim čime se na korektivan način postizalo provođenje zakonskih obaveza iz određenih oblasti. Ipak, izvršeno je 55 slučajeva sa uništenjem namirnica sa isteklog rokom, 15 slučajeva uklanjanja oboljelih životinja pri čemu je 51 eutanizirana. Podnesene su dvije prekršajne prijave.

Izvršen je pregled projektne dokumentacije za 43 sanitarne saglasnosti, zatim tri eksuhamcije posmrtnih ostataka i tri sprovodnice za prijenos posmrtnih ostataka u inostranstvo.

 

U 2018. godini Urbanističko-građevinski i ujedno Komunalno-cestovni inspektor po ovlaštenju, izvršio je 159 inspekcijskih kontrola. Doneseno je 73 upravnih akata i 75 neupravna. Izdata su tri prekršajna naloga. Pod prijetnjom prinudnog izvršenja porušena su tri bespravna objekta.

 

Ovom prilikom želimo napomenuti da je inspektor dužan postupati po svakoj prijavi građana i pismeno odgovoriti podnosiocu zahtjeva u roku 15 dana od obraćanja stranke. Obrazac Zahtjeva za inspekcijsku kontrolu možete preuzeti ovdje

 

Kontakt:

Urbanističko-građevinski inspektor, Tahirović Nurudin, tel. 061 153 359.

Sanitarno-vodni inspektor Hodžić Haris, tel. 061 747 475.

 

 

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić, dipl. ecc

 

 

Powered by WPeMatico

O Press Opcine