Snabdijevanje električnom energijom

Danas je u kabinetu Općinskog načelnika organiziran sastanak na temu snabdijevanja električnom energijom prostora općine Tešanj. Sastanak je organiziran u kontekstu kašnjenja u gradnji nove 110 kv trafo stanice u poslovnoj zoni Glinište, što je u nadležnosti Eletroprenosa BiH. Dvije provedene javne nabavke za ovu investiciju vrijednosti cca 5.5 miliona KM nisu uspjele.
Zbog svega toga na sastanku su razmatrana rješenja koja do završetka planirane investicije Elektroprenosa mogu obezbijediti kvalitet i sigurnost snabdijevanja električnom energijom i dalji rast i razvoj općine Tešanj. Definisane su tri mjere koje će Elektrodistribucija poduzeti u kratkom vremenu i potvrđeno da će Elektroprivreda osigurati stabilnost i kvalitet napajanja električnom energijom i potencijal za razvoj općine Tešanj.
Sastanku su prisustvovali Izvršni direktor za distribuciju u Elektroprivredi (Admir Anđelija), Direktor poslovnice EP u Zenici (Edisej Sjerotanović), te rukovodilac podružnice Tešanj (Fadil Begović). Sastanku je osim Općinskog načelnika prisustvovao i Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.
Inače poslovnica Tešanj je u 2018. godini imala skoro 16.000 kupaca električne energije, pri čemu je   40% energije potrošeno u domaćinstvima, dok je 60% električne energije potrošeno kod ostalih kupaca, prvenstveno u privredi.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine