Nove aktivnosti u projektu: Jačanje uloge mjesnih zajednica

U sklopu projekta Jačanje uloge mjesnih zajednica, koji je ušao u sam završetak prve faze, raspisan je javni poziv za projekte jedinica lokalne samouprave. Poštujući propisane procedure i metodologiju od strane UNDP BiH održan je Forum građana i predstavnika partnerskih i nepartnerskih mjesnih zajednica.
Na Forumu je javnim glasanjem određen prioritet s kojim će općina Tešanj aplicirati na ovaj poziva, a radi se o projektu Rekonstrukcija otvorenog bazena Kiseljak – uređenje prilaznih staza, ograde, mjesta za odmor i drugog sadržaja, koji je dobio najveći broj glasova. Također, određen je tim koji će napisati aplikaciju i predati je u planiranom roku.
Inače, projekat Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini (BiH) je zajednička inicijativa Vlada Švicarske i Švedske, čija je vrijednost 14,5 miliona KM. U aktivnostima prve faze koja će trajati do sredine 2019. godine, učestvovat će 120 mjesnih zajednica i 20 JLS širom zemlje, čime će se uticati na poboljšanje kvalitete života 300.000 ljudi.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine