Javni poziv za korištenje bespovratnih sredstava za podršku poljoprivredi

Projekat EU4Business je 1. februara 2019. godine objavio javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za podršku poljoprivrednim gazdinstvima (primarna proizvodnja). Prihvatljivi podnosioci prijava mogu biti fizička lica, obrti/preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom u podsektorima uzgoj voća, uzgoj povrća, uzgoj vinove loze, proizvodnja mesa, proizvodnja mlijeka, uzgoj žitarica i uljarica, za projekte koji će se izvoditi na teritoriji BiH.

Bespovratna sredstva po jednoj prijavi mogu iznositi od 97.000 do 195.000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 40% ukupnog iznosa predložene investicije. Krajnji rok za podnošenje prijava je 27. mart 2019. godine.

 

Sve informacije kao i potrebni dokumenti za ovaj javni poziv se mogu pronaći na web stranici UNDP http://www.ba.undp.org/ i na stranici projekta https://eu4business.ba/.

 

Ovim putem obavještavamo sve zainteresovane da će 13. februara 2019. godine od 15.00 do 17.30 sati u zgradi Privredne komore Doboj biti održan informativnini sastanak na kojem zainteresovani mogu dobiti odgovore na pitanja u vezi javnog poziva i procesa podnošenja prijava.

 

POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

Hamzalija Hojkurić dipl.ecc

Powered by WPeMatico

O Press Opcine