ReLOaD: Održan Info dan

U ponedjeljak, 4. marta 2019.godine u sali Općinskog vijeća Tešanj održan je Info dan o ReLOaD pozivu koji će biti objavljen u narednim danima.

U ime UNDP-a, Program i teme predstojećeg Javnog poziva je predstavila Branka Matić.

Iskazana je zahvalnost i Općini Tešanj na učešću i podršci u prethodnim pozivima, te su iznesena pozitivna iskustva u ranije implementiranim projektima. Prilikom prvog poziva na prostoru općine Tešanj implemantirana su tri projekta.

Info danu je prisustvovalo dvadeset predstavnika udruženja građana, što govori da postoji zainteresovanost za apliciranje i realizaciju projekata kroz usvojenu metodologiju.

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). ReLOaD je utemeljen na pozitivnim iskustvima projekta Jačanje lokalne demokratije (LOD), koji je u Bosni i Hercegovini provodio UNDP, uz finansijsku podršku EU, i koji služi kao primjer dobre prakse koja će biti ponuđena kao model za korištenje širom Zapadnog Balkana. Kao regionalna inicijativa, ReLOaD projekat se provodi u Albaniji, Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu i Srbiji.

 

Ukupna vrijednost projekta je 10,03 miliona EUR (od kojih je 8,5 miliona finansirano od strane EU a 1,53 miliona od strane UNDP kancelarija koje djeluju u zemljama Zapadnog Balkana i partnerskih jedinica lokalne samouprave)

Powered by WPeMatico

O Press Opcine