Okrugli sto: Značaj OS u odbrani R BiH kao članice Ujedinjenih nacija

Povodom 04.aprila – Dana otpora fašizmu općine Tešanj održan je Okrugli sto na temu Značaj OS u odbrani R BiH kao članice Ujedinjenih nacija. Događaju su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, generali i ratni komadanti, predstavnici OS BiH, boračkih organizacija, javnih preduzeća i ustanova, privrednici te mnogi drugi.

 

Zadovoljan sam što je Općina Tešanj bila domaćin ovakvog skupa. Drago nam je da se ovdje u Tešnju može razgovarati o zajedničkim temama koje su interesantne za očuvanje istine o BiH, pa i statusa ljudi koji danas žive, kao i o nekim idejama i preporukama, koje se odnose na budućnost BiH, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Trebamo biti ponosni na Armiju RBIH. Da nije bilo Armije RBIH danas ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine, to je potpuno jasna stvar. Naša narodnooslobodilačka borba je bila časna. Bosni i Hercegovini, i borcima BiH potrebna je istina i potrebna je pravda. Ovo što danas možemo da vidimo od bh.pravosuđa u nekim slučajevima možemo procijeniti kao uticaj retrogradnih snaga na to pravosuđe, da se stvari relativiziraju, da se krivica izjednači – i to naravno nikad neće moći proći, naglasio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine