Sanacija posljedica poplave

Danas je Profesionalna vatrogasna jedinica Tešanj i DVD Tešanj 1905 u MZ Kalošević nastavila sa aktivnostima čišćenja unutrašnjih prostorija poplavljenih objekata, čime je sa današnjim danom ova aktivnost završena. Nastavljena je i aktivnost na dezinfekciji očišćenih objekata i površina oko objekata u MZ Kalošević od strane Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Tešanj, te će se ova aktivnost nastaviti i narednim danima u skladu sa uslovima na terenu. Proteklog dana je dezinfekcija vršena u MZ Kraševo.

Započeta je aktivnost odvoza krutog otpada od strane JP Rad dd Tešanj, koje je nastalo kao posljedica poplave u MZ Kalošević. Angažovana mehanizacija je nastavila započetu sanaciju oštećenih dijelova nasipa u MZ Kalošević.

Komisije za utvrđivanje i procjenu šteta kontinuirano rade na terenu, a u skladu sa prijavama građana. Do sada je izvršena prijava za 22 poplavljena objekta, a prijavljeno je 13 klizišta i odrona uglavnom na infrastrukturi, 1 vodovod i 5 prijava štete na poljoprivrednim usjevima. Obrasci za prijavu i utvrđivanje štete su dostavljeni svim mjesnim zajednicama, te građani mogu iste podići u sjedištu mjesnih zajednica. Krajnji rok za dostavu prijava je 22.05.2019. godine.

Općinski štab civilne zaštite je danas održao jednu vanrednu i jednu redovnu sjednicu Štaba na kojima je utvrđivao trenutno stanje na terenu, te razmatrao proistekle obaveze kroz redovne aktivnosti.

Sve aktivnosti na terenu se nastavljaju u skladu sa utvrđenom dinamikom Općinskog štaba CZ.

 

 

OPĆINSKI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE

Powered by WPeMatico

O Press Opcine