Delegacija Crne Gore posjetila Tešanj

Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima primio je delegaciju Crne Gore koju su činili predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović, generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Ministarstva ekonomije Radosav Babić, predsjednik i potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i Radomir Novaković, predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević i potpredsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Pavićević.

Općinski načelnik gostima je predstavio općinu Tešanj i projekte općinske administracije, ambijent za poslovanje, biznis zone, te brojne domaće i strane kompanije koje posluju u Tešnju. Razgovarano je i o certificiranju općina sa povoljnim poslovnim okruženjem – BFC, certifikat kojeg je Općina Tešanj nosilac od 2015. godine. Također, razgovarano je i o mogućoj budućoj saradnji i razmjeni iskustava općine Tešanj sa općinama u Crnoj Gori.

Sastanak je organizovan u okviru posjete crnogorske delegacije privrednika i predstavnika javne uprave općini Tešanj, u kojoj se od 13. do 16. juna održava 15. Međunarodni sajam privrede.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine