Završnica Federalne lige u streljaštvu: Tešnjaci najbolji!

U nedjelju, 06.10.2019. godine, u Zenici je održano završno, 5. kolo takmičenja, u sklopu Federalne lige u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom, u kojoj sa svim selekcijama nastupaju naši klubovi Streljački klub Tešanj i Streljački klub “Paljuge” Šije.

Ova liga zamišljena je kao okvir za takmičenje klubova sa prostora Federacije BiH, koji preferiraju takmičenje zračnom puškom – serijski program i drugih zainteresovanih klubova, s mogućošću širenja takmičenja na druge discipline i druge vrste zračnog oružja. Takmičenja se održavaju u tri kategorije: kadeti, juniori i seniori, kako za muškarce tako i žene.

Završnica Lige održana je u streljani u Zenici, uz učešće 14 streljačkih klubova iz cijele Federacije BiH. Naša dva kluba su i u ovoj završnici briljirala i ostvarila sjajne rezultate:

Streljački klub Tešanj je u sve tri kategorije (kadeti, juniori i seniori) i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji osvojio osvojio prva mjesta, zlatne medalje i pehare za najbolje, kao i druga mjesta i srebrne medalje u sve tri kategorije.

Streljački klub “Paljuge” Šije je takođe ubilježio dobar rezultat:  treće mjesto ekipno u kategoriji kadeta, te dva pojedinačna treća mjesta, jedno četvrto mjesto pojedinačno i peto ekipno. 

Čestitamo našim strijelcima koji su ovim rezultatima još jednom potvrdili da spadaju u sami vrh bh. streljaštva.

About Sportski savez Opcine Tesanj