Završeno uređenje Društvenog centra u MZ Dobropolje-Mekiš

Zamjenom dotrajale krovne konstrukcije, crijepa i lajsni kao i sanacijom dimnjaka završeni su radovi na uređenju Društvenog centra Tešanj – Doma MZ Dobropolje Mekiš. Projekat je usklađen sa Strategijom razvoja općine Tešanj, odnosno sa ciljem 2.1.1.1. Nastavak adaptacije zgrada društvenih domova u ruralnim sredinama. Ova faza radova je finansirana kroz Projekat WIE koji je inicijativa Vlade Švedske. Vrijednost izvedenih radova je 16.500 KM.

U ranijoj fazi, a kroz projekat Jačanje uloge MZ u BiH, urađeno je unutrašnje uređenje prostorija, prilaz i fasada na objektu, te je objekat opremljen modernim inventarom i savremenom računarskom opremom. Vrijednost radova i opreme u toj fazi je iznosila oko 22.000 KM, te je ukupna vrijednost radova na objektu i nabavljene opreme iznosila 38.500 KM, od čega su sredstva općine Tešanj oko 11.000 KM.

Završetkom ovih radova, na raspolaganju je moderno opremljen Društveni centar koji mogu koristiti građani MZ Dobropolje Mekiš, ali i drugi građani općine Tešanj koji iskažu interes za korištenje, uz poštivanje propisanih procedura.

 

 

Powered by WPeMatico

O Press Opcine