Dodjela pomoći poplavljenim domaćinstvima

Obavještavaju se vlasnici objekata kojima je tokom poplave 23./24.08.2019. godine prouzrokovana materijalna šteta na stambenom objektu, namještaju i kućanskim aparatima i kojima je Komisija za štete utvrdila i procjenila istu, da je utvrđena visina pomoći i donijeta Odluka o dodjeli sredstava za stambene objekte.

Sredstva će se isplatiti kao pomoć u sanaciji šteta vlasnicima stambenih objekata u visini od 33% od utvrđene i procjenjene štete na stambenim objektima, namještaju i kućanskim aparatima. Zbog finansijskih ograničenja nije uvrštena pomoć za pomoćne objekte, poljoprivredu, automobile … Vlasnicima objekata kojima je procjenjena šteta u visini do 300 KM, nisu obuhvaćeni finansijskom pomoći.

Vlasnici objekata kojima se dodjeljuje pomoć, isti su dužni da u što kraćem roku Službi civilne zaštite dostave instrukciju za plaćanje izdatu od banke gdje imaju otvoren žiro račun, kako bi im sredstva bila isplaćena. Vlasnici objekata koji su ranije dostavili instrukciju za plaćanje nisu u obavezi dostavljati ponovo.

Spisak vlasnika objekata kojima se dodjeljuje pomoć bit će istaknut na oglasnim pločama Općine Tešanj, uredima Jelah i Tešanjka, te oglasnim pločama mjesnih zajednica koje su zahvaćene poplavom.

Uvid u utvrđenu i procjenjenu štetu vlasnici objekata mogu izvršiti kod komisija za popis u Općini Tešanj.

 

Odluku možete pogledati ovdje

Powered by WPeMatico

O Press Opcine