Usvojena Odluka o pogodnostima za investitore

U skladu sa strateškim opredjeljenjem u razvoju sektora ekonomije, Općinsko vijeće Tešanj je na 33. sjednici održanoj 30.10.2019. godine, usvojilo Odluku o pogodnostima za investiranje na području općine Tešanj. Pogodnosti se odnose na refundiranje svih općinskih taksi i naknada (administrativne takse i naknade, priključne takse na vodovod, kanalizaciju i toplovod, komunalne naknade, naknade za uređenje, naknade za korištenje cestovnog zemljišta, naknade za vatrogastvo) za investicije sa visokim dodatnim vrijednostima i razvijenim lancem snabdijevanja.

Povrat taksi i naknada odnosi se na investitore koji započinju izgradnju poslovnog objekta ili iznajmljuju poslovni prostor ili počinju djelatnost u svom izgrađenom objektu, pod uslovom da u proizvodnim ili uslužnim procesima koriste napredne informacione tehnologije, CNC mašine ili izradu programskih aplikacija, da su to djelatnosti sa višom finalizacijom proizvoda i dužim lancem vrijednosti.

Povrat sredstava vršit će se jednom godišnje, za sve investitore koji podnesu zahtjev za korištenje pogodnosti. Detaljnije informacije o korištenju navedenih pogodnosti možete dobiti u kancelariji br. 34. Općine ili na tel. 032/653-915.

Odluku o pogodnostima za investiranje na području općine Tešanj možete pogledati ovdje

Powered by WPeMatico

O Press Opcine