Svečanost povodom 10 godina projekta sakupljanja PET ambalaže

Danas je u Tešnju održana svečanost povodom 10 godina projekta organizovanog sakupljanja, odvoza, reciklaže i propisnog zbrinjavanja PET ambalaže sa područja općine Tešanj. Ukupno je sakupljeno i reciklirano 175 tona ili 3,5 miliona PET boca.

U projektu je učestvovalo svih 9 osnovnih i 3 srednje škole sa područja općine Tešanj – preko 60 hiljada učenika, njihovih roditelja, ali i uposlenih u obrazovnim institucijama.

Danas je sretan dan za Tešanj, uspjeli smo ustrajati deset godina u jednom lijepom, ekološkom, odgovornom i funkcionalnom projektu sa svim školama, sa svim učenicima, sa svim roditeljima, i ovo je prilika da im kažemo jedno veliko hvala za sve ono što su radili u prethodnih deset godina, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Sponzor svih aktivnosti i nagradnih fondova je Općina Tešanj, uz pomoć firme OMORIKA, JP RAD d.d., UNDP, kao i nekoliko privrednih subjekata. Udruženje EKO-MLADI je nosilac i koordinator projekta, te administrativna podrška svim školama. Tokom svečanosti uručene su i zahvalnice školama, ustanovama i pojedincima za doprinos u ovom projektu.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine