ŽKK Tešanj najbolji na turniru u Hrvatskoj.

Prelazni pehar ponovo došao u Tešanj.

Naše košarkašice iz ŽKK Tešanj su protekle sedmice učestvovale na košarkaškom turniru u okviru sportske manifestacije obilježavanja 10. godišnjice postojanja ŽKK “DHPG” Drnje.

Turnir je održan u petak i subotu (10. i 11. januara 2020.godine), u sportskoj dvorani Osnovne škole “Gola”, iz istoimene općine u Hrvatskoj. Za djevojčice (U11) igran je tradicionalni “DRNJE KUP 2020”, dok je za selekcije  godišta 2006. i mlađe i 2009. i mlađe, odigran turnir pod nazivom “Međunarodni Kup Prekodravlja”

Na turniru U13 su učestvovale četiri ekipe: ŽKK Tešanj (BiH), KK Bistra Molve (CRO), DKK Kanizsa Nagykanizsa (HU) i domaćin ŽKK DHPG Drnje (CRO), a na turnirima U11, su pored navedenih ekipa, učestvovale i KK Mladost Ivanovec (CRO) i ŽKD Maribor (SLO).

Prvi dan turnira je bio rezervisan za odigravanje prijateljskih utakmica ekipa učesnica, gdje su naše lavice zabilježile sve tri pobjede (protiv mađarica 57:40, protiv Bistre 43:29, i protiv domaćina 39:35).

U utakmicama drugog dana, mini-basket ekipa ŽKK Tešanj je takođe, po rasporedu turnira, zabilježila dvije pobjede i zauzela prvo mjesto. Pionirke su na jednom turniru dobile obje utakmice i osvojile prelazni pehar, dok su na drugom izgubile prvu utakmicu, ali su pobjedom u drugoj zauzele treće mjesto

Čestitamo našim košarkašicama!

 

O Sportski savez Opcine Tesanj