Tešanj dobio dva nova karate majstora.

Proteklog vikenda, tačnije od petka 24. januara pa do nedjelje 26. januara, u Sarajevu u Hotelu “Hollywood” održan je licencni i trenerski seminar, a na kraju seminara i polaganje za majstorska karate zvanja Karate saveza FBiH.

Na seminaru je učestvovao trener Karate kluba “Unija” Tešanj Almir Glavić, koji je ovom prilikom produžio trenersku i ispitivačku licencu Karate saveza FBiH, dok su članovi kluba Rijad Rošić, Adnan Sinanović i Sumeja Žilić, kao kandidati učestvovali na polaganju za majstorska karate zvanja.

Moramo naglasiti da su ovi kandidati odlični takmičari našeg kluba, osvajači brojnih važnih medalja, reprezentativci, državni, federalni i kantonalni prvaci. Rijad Rošić i Adnan Sinanović su uspješno položili za majstorska karate zvanja, te pohvaljeni od strane komisije na perfektnoj izvedbi programa za polaganje. Nažalost, Sumeja Žilić nije prešla prag da bi zadovoljila kriterije za polaganje.

Karate klub “Unija” Tešanj je još jednom pokazao kvalitet u svom trenažnom procesu, što je postalo prepoznatljivo kod klubova iz čitave BiH.

Čestitamo!

O Sportski savez Opcine Tesanj