Rezultati XIII kola Prve rukometne lige FBiH – grupa “Sjever”.

Vikend iza nas obilježile su i utakmice 13. kola Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Naši rukometaši su u okviru ovog kola ugostili ekipu RK “Sloboda 2” iz Tuzle, gdje su na svom terenu u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj, tijesno poraženi rezultatom 28:26.

Bila je ovo jedna odlična utakmica, u kojoj su gosti bolje otvorili igru i ostvarili prednost od 3 gola. Pred kraj poluvremena, naša ekipa uspijeva da dostigne razliku i izjednači na 13:13, što je i bio rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme naši momci igraju puno bolje, složnije i borbenije, što donosi prednost na terenu i na semaforu, u nekoliko navrata i dva gola razlike u našu korist. Međutim, gosti se uspijevaju vratiti u utakmicu, preuzeti inicijativu i utakmicu privesti u svoju korist, za konačnih 28:26 za momke iz Tuzle.

Čestitke gostima na pobjedi, a našim momcima na borbenosti koju su pokazali tokom utakmice, što je i publika znala nagraditi gromoglasnim aplauzima.

U nastavku, rezultati svih utakmica 13. kola:

TEŠANJ: RK “Bosna TS” – RK “Sloboda 2” Tuzla 26:28,
SANSKI MOST: RK “Sana 7” – RK “Čelik” Zenica 26:35,
ŽEPČE: RK “Žepče” – ORK “Rudar” Banovići 27:25,
ZAVIDOVIĆI: RK “Krivaja” – RK “Krajina” Cazin 41:22,
KAKANJ: RK “Kakanj” – 
RK “Gradačac” Gradačac 35:32,
Slobodna ekipa: ŠR “Čelik Junior” Zenica.

O Sportski savez Opcine Tesanj