Provjera poštivanja Naredbi na terenu

U utorak, 17. marta, prvog dana vanrednih mjera, sanitarni inspektori općine i grupa koja im daje podršku u radu, obišli su teren po pitanju poštivanja Naredbe štaba CZ – rada zelene pijace do 11 sati i obavezu provođenja higijenskih mjera u vrijeme rada pijace. Dva štanda polovne robe na Čarsji odmah su uklonjena, a također i izlozi ispred butika. Provjerena je zabrana rada 9 kladionica i kockarnica i sve su zatvorene. U tri nargila bara uklonjene su nargile odmah na licu mjesta.

Istovremeno, tokom cjelodnevniog terenskog rada izdato je 70 rješenja o boravku pojedinaca u samoizolaciji (po spisku HES službe Doma zdravlja) ikoja su dostavljena strankama i policiji. U isto vrijeme, telefonskim pozivima kod 90 građana vršena je provjera boravaka u samoizolaciji i napomena o zabrani kretanja.

U večernjim satima izvršeno je 20 provjera zabrane rada ugostiteljskih objekata nakon 18 sati i svi su bili zatvoreni (manji dio uz upozorenje inspektora, dok je većina samoinicijativno već prestala sa radom).

Provođenje proitivepidemijskih mjera provjereno je i u Carinskom terminalu Kraševo, gdje vozila posebno inostrana, pristižu u valovima i očekuje se novi val.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine