Coronavirus: Informacija od 19.3.2020. godine u 8,00 sati

Trenutno je u samoizolaciji 320 pacijenta, nema novih potvrdjenih slucajeva Corona virusa, niti je bilo sumnjivih slucajeva koji su poslani na analizu. Inspekcija kontroliše rad ugostiteljskih objekata i drugih subjekata koji su obuhvaćeni ovom Naredbama kriznih štabova, dok policija provjerava osobe kojima je određena kućna izolacija

Juče je u sali Općinskog vijeća, s početkom u 15:30, održan konsultativni sastanak Općinskog štaba civilne zaštite kojem su prisustvovali Komandant štaba Suad Huskić, te predstavnici MUP-a, Bolnice, Doma zdravlja i Općine Tešanj. Tema sastanka bilo je provođenje Naredbi Federalnog i Općinskog štaba civilne zaštite.

Usaglašene su aktivnosti na kojima će raditi Općinski štab CZ:

  • javni i taxi prevoz,
  • nabavka dodatne opreme,
  • koordinacija medicinskih ustanova,
  • poziv za volontere u medicinskim poslovima),
  • plan informisanja javnosti,

te razmijenjena mišljenja o određenim novim naredbama.

Sinoć su nastavljene aktivnosti na pranju I dezinfekciji saobraćajnica, trotoara I unutrašnjih javnih prostora.

Pozivaju se sve osobe sa područja općine Tešanj (BH državljani i strani državljani), a koji su se u zadnjih 15 dana vratili u BiH iz Italije, Irana, Južne Koreje i Kine, bez obzira da li imaju simptome bolesti ili ne, da se jave u Higijensko-epidemiološku službu radi savjetovanja o daljnjem postupanju, te da ostanu u kućnoj izolaciji. Kontakt telefon na koji se možete javiti je 060/358-1754.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine