Coronavirus: Informacija (01.4.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je  u kućnoj samoizolaciji 416 osoba, a period samoizolacije je završio za 35 osoba. Novih u samoizolaciji je 29. Jučer su poslana 4 uzorka na analizu i svi su negativni. Oba zaražena pacijenta sa područja općine su još uvijek smještena u Kantonalnoj bolnici Zenica, stabilni su i u fazi oporavka.
Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata nije evidentiran niti jedan slučaj nepoštivanja zabrane kretanja od 20:00 do 05:00, niti je bilo prekršaja  po pitanju kršenja samoizolacije .

Danas je na prostoru općine Tešanj distribuirano 320 prehrambenih paketa sa 26 najvažnijih artikala. Pomoć je pripremljena za starije osobe i osobe u stanju socijalne potrebe.. Paketi su distribuirani putem mjesnih zajednica. APEL svima onima koji organizuju i uručuju podršku da informaciju o tome dostave u Centar za socijalni rad, da se ne desi da neko bude izostavljen, a drugi više puta posjećeni.

Jučer je rad Zelene pijace u Tešnju pod kontrolisanim okolnostima uz poštovanje distance i korištenja zaštitne opreme. Nisu zabilježene veće gužve niti zadržavanja građana. Primjećeno kretanje starijih osoba te su upozoreni za zabranu. Nekoliko lica upozoreno na obavezno nošenje zaštitne opreme.

Izvršen obilazak Tešanja, Marin Han, Vukovo, Jelah, Rosulje, Tešanjka, Kraševo, Medakovo, Bukva. Zbog snježnih padavina vrlo mali broj prolaznika na ulicama, ispred banaka i pošte manji broj ljudi. U marketima sa prehrambenim proizvodima i sredstvima za higijenu nema gužve niti kršenja Naredbi.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine