Coronavirus: Informacija (04.4.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno je u kućnoj samoizolaciji 395 osoba, a period samoizolacije je završio za 40 osoba. Novih u samoizolaciji je 40. Jučer su na analizu u KCU Sarajevo poslana 2 sumnjiva uzorka, rezultati će biti dostavljeni naknadno. Trenutno sa područja općine Tešanj su 3 pacijenta oboljela od COVID-19, svi oboljeli su iz istog klastera.

Federalni štab civilne zaštite je 03.04.2020. godine donio dopunu naredbe kojom se omogućava kretanje osobama starijim od 65 godina radi preuzimanja penzija od 08 sati do 12 sati u periodu od ponedjeljka 06.04.2020. godine do petka 10.04.2020. godine i kojom se osobama mlađim od 18 godina dozvoljava kretanje u vozilu.

Prema podacima Policijske stanice Tešanj u protekla 24 sata  nije bilo evidentiranih  slučaja nepoštivanja zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 i kršenja samoizolacije.

Rad Zelene pijace u Tešnju: 4 trgovca, nekoliko kupaca prisutno bez zadržavanja niti okupljanja. Na pijaci se uredno koristi zaštitna oprema. Nekoliko prolaznika na čaršiji upozoreno na korištenje zaštitne opreme i zabranu okupljanja i zadržavanja.

U jutarnjim satima primjećeno grupisanje radnika koji idu na posao i radnika koji ne nose zaštitnu opremu, čime su nužne mjere edukacije o provođenju posebnih mjera u sprečavanju širenja zaraznih bolesti kod stanovništva.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Tešanj je proteklog dana u saradnji sa Profesionalnom vatrogasnom jedinicom, izvršila dezinfekciju trotoara i prilaza poslovnim objektima u Tešnju i to ulice Braće Pobrić, Titova, Trg Gazi Ferhatbega, 9. septembar, Kralja Tvrtka i dio Ul. Patriotske lige. 

Powered by WPeMatico

O Press Opcine